Saturday, July 25, 2009

Uitzicht


Uitzicht op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Christ the Saviour church, Kremlin, Peter de Grote beeld (94,5 meter hoog, dat is 2 keer Statue of Liberty in NY). Bovenstaande foto is ingezoomed.
Hieronder het uitzicht op het Minsiterie van Buitenlandze zaken.

Thursday, July 23, 2009

Prechistenka Ulitsa

Vandaag is het zo ver. We krijgen de sleutels van ons appartement! Dat betekent nog niet nog niet dat we er vanaf vandaag ook in kunnen. Het wachten is nog op de container. De verwachting is dat de container volgende week kan arriveren in Moskou. Dus voor nu vooral opmeten en een IKEA bezoek plannen voor de aanschaf van kasten en gordijnen!

Prechistenka Ulitsa een mooie straat. Ons appartement is recht tegenover de Russian Academy of Arts.

Oogst uit eigen tuin


Gisteren vond ik deze foto in mijn mailbox. De bananenpalm zit uuh zat vol met banaantjes. Die zullen heerlijk smaken in de notorious shakes die mijn moeder fabriceert. Felix overleefde er iig zijn baan bij Wanna Dive op. En ik kon er uitstekend een eind op racen. Voedzaam en gezond dus!
Heel erg leuk de eerste vruchten uit de tuin. Er staat ook nog een papaya en waarschijnlijk een watermeloen. Dat beloofd wat!







Wednesday, July 15, 2009

Het LNV Kantoor


Het LNV kantoor ligt in een mooie rustige straat. De weg er naartoe vanuit het hotel is niet onaangenaam. Na het "onder"steken van de Tverskaya hetgeen een zeer drukke weg is, begint eigenlijk direct de wandeling over kleinere weggetjes. Voetpaden zijn smal en worden vaak nog smaller omdat auto's gewoon op de stoep parkeren. Dat maakt het soms onmogelijk om op de stoep te lopen en wijk je uit naar de straat. Waar je dan weer extra moet opletten dat je niet van je sokken wordt gereden door vooral grote auto's. Zo af en toe komt er een LADA voorbij crossen. Meestal redelijk vriendelijk.
Achter en tussen flatgebouwen en appartementen complexen ligt een heel netwerk van binnendoor weggetjes als ook soms verborgen stukjes groen met kleine speeltuintjes. Veel plantenbakken de vol staan met petunia's die je zowaar ook ruikt. In een tuintje dat ik elke dag passeer staat een beeldje van flamingo's in de tuin. Een klein beetje Bonaire in Moskou.
En verscholen in de bossages ligt dan het LNV-bureau.

Op het moment mis ik het fietsen heel erg. Beweging in de frisse buitenlucht een hele dag lang!! Met betrekking tot beweging, kom ik niet aan mijn trekken. Het zwembadje in het hotel is iets maar voorziet natuurlijk niet in de buiten behoefte.
We moeten snel een auto kopen! Dan kunnen we starten met buiten stedelijk schoon! We hadden een auto op het oog, maar die was net verkocht!

In Moskou dus!


Sinds 22 juni in Moskou, met een kleine onderbreking in St.Petersburg. Nou ja eigenlijk meer een start in St. Petersburg. De 23ste juni zat ik namelijk in de trein van Moskou naar het prachtige St.Petersburg.
Eigenlijk kan ik geen betere kennismaking met Rusland voorstellen. Meteen starten met een 5 uur durende treinrit. Overigens een aardige trein. Zelfs een schattig voedingspakketje en water. Gedurende de rit komen er mannetjes en vrouwtjes langs met een mandje waar bier, chips, sandwiches in liggen voor de verkoop. Ik ben de uitdaging aangegaan en het het voedselpakketje uitgeprobeerd. Je overleeft die 5 uur ruim. De soort van chocolademousereeppuddingbroodje was eigenlijk gewoon echt wel lekker ;-)
St. Petersburg vond ik mooi en lekker fris. Zuurstofrijke stad met veel water en grootse gebouwen. Zie voor foto's mijn flickr, die je ook rechts van het scherm ziet.