Saturday, November 29, 2008

Memorylane?

Een keer met een ommetje naar Gouda. Gouda mijn geboorteplaats. Moordrecht mijn woonplaats tot mijn 18e. Eerst een flink eind door Midden-Delfland. Na wat zoekwerk in Wateringen, Poeldijk, Naaldwijk achtige plaatsen, raakten we klem op een terrein waar eigenlijk in de middle of nowhere een KFC stond. HOE komen we ooit dit nietszeggende bedrijventerrein uit. Zo'n doorn in menig planologenoog, ook in mijn ogen stak het. De A13 leek zo dichtbij?! Eindelijk het doolhof uitgeraakt en lekker de polder in. Via Hitland uiteindelijk op de dijk langs de IJssel geraakt. Nieuwerkerk voorbij. Moordrecht in. Kort gestopt om naar het oude huis kijken en toen door naar Gouda. Na enig overleg, wel of niet hier gaan zitten en opwarmen. (NEE NOOIT DOEN) Toch snel gaan plassen bij Grand Cafe de Zalm:prima toiletten. Terug naar Den Haag. Gewoon even inspiratieloos langs de A12. Vanwege de werkzaamheden toch een paar leuke detourtjes gemaakt. Honger sloeg toe en op Den Haag CS een whopper kaas gescoord. Fiets maat Michiel zonder kaas maar dan wel weer met friet. Kijk dat kan ook. Fietsjes mee naar binnen.
Groepen "actie-voerend",of meer "uit-geactievoerend volk trad binnen. Bruun Cafe, Klinknagel aan doodskist, Peukie.. er begon wat te dagen. We waren in pro rook publiek beland. U kent de Ik rook niet Ik sport postbus nog wel? Nou, zij ook!
Ik erger me heel erg aan actie voerende rokers. Gepiep, gejank, kleinzerig morrend volk. GET OVER IT en stop gewoon. Doe iets zinnigs met je geld.(jaja er zit btw op) En dan ook nog ongezond eten, mor mor.
Nou ja prima, rook lekker maar die aandachttrekkerij voor een smerige verslaving, dat is toch niet nodig. Bovendien roken is ZO jaren '80. Lekker opgewarmd door het whoppertje, laatse paar kilometers naar huis. Nu uiterst rozig na toch een kleine 105 km. Heerlijk om zo'n hele dag buiten te zijn. Ik dus mijn nieuwe handschoenen en overschoenen aan, comfortabel! Beetje een schaatsgevoel. Eigenlijk hadden we die jagermeister toch moeten nemen.

Monday, November 10, 2008

Dan naar Den Helder...

Wat doe je als je met een lekkere wind mee richting Zandvoort suist? Door suizen natuurlijk. Naar Den Helder.
Den Haag-Den Helder, prachtige route langs de Hollandse kust. Stukje industrieel bij Ijmuiden,


erg leuk om over de sluizen te fietsen. En dan snel doorsteken snel de duinen weer in. Ook nog even het kopje van Bloemendaal op. Mooie huizen! Er stond niet veel te koop, kreditcrisisbestendig daar. Toch een staatslot gekocht. Schoorl ook prachtig! Nog langs het boswachterhuisje de Blauwe Reiger gefietst. Mooie herfstkleuren in de bossen, wel uitkijken met al die bladeren op de paden. Uiteindelijk toch mooi 172 km gefietst! :-)

Via provincie Utrecht?

Weekend! Zaterdag 1 november viel het weer wat tegen. Toch maar eens op de fiets beurs kijken Bike Motion. Gekeken naar veel fietsen. Ik had gehoopt op meer kleding. Maar het is voornamelijk materiaal waar het hier om gaat. Daar ben ik nog niet nerdy genoeg voor. Ik kan het wel waarderen. Fietsmaatje heeft schoenen gewonnen door keihard te fietsen op een soort Tacx maar dan van Elite.
Zondag 2 november was het beter weer. Dus tijd om naar buiten te gaan. Tochtje van 127 km gedaan. Idee was langs de Vliet naar Leiden en dan doorsteken richting Nieuwkoop, De Meije en dan via Katwijk langs de kust weer terug naar Den Haag. Zo gezegd zo gedaan.
Wederom, besef ik me weer wat Nederland eigenlijk mooi is!