Saturday, August 30, 2008

Fair Food


Al eerder had ik een berichtje geplaatst over deze organisatie. Vandaag staat er in de volkskrant een artikel over de nieuwe lijst van producten. De supermarkten zouden deze lijst "unfair" vinden.
lees het artikel. Het was voor mij meteen een reden om die nieuwe lijst eens te bekijken.

Thursday, August 28, 2008

Duffy

Op zoek naar het album van de Duffy die nu "hot" is, kwam ik Stephen Duffy tegen. Hij is nooit echt hot geweest. Hoewel in zijn jonge jaren zeker geen onaantrekkelijke man.

De muziek uit de jaren 80 is een beetje Duran Duran achtig, hetgeen niet zeer verbasend is omdat Stephen met deze heren heeft samengewerkt. Het album I love my friends is bij mij blijven hangen. "The Deal", "Autopsy" en "One day one of these fucks will change your life" vind ik lekkere nummers.








Aimee Anne Duffy geboren in 1984 heeft een heerlijk album wat de meesten waarschijnlijk wel kennen: Rockferry.

Wednesday, August 27, 2008

Appeltak (Campaea margaritata)

De gespotte vlinder, blijkt een nachtvlinder te zijn. De zogenaamde Appeltak. Een veel voorkomende soort. Wat wel speciaal is aan deze vlinder (los van dat ik hem heel speciaal mooi vind) is dat dit beestje als rups een extra stel buikpoten heeft. Zien hoe dat er uit ziet? Klik op het plaatje.







Tuesday, August 26, 2008

Wat voor een soort vlinder is dit?

Ik kwam laatst terug van een fietstochtje toen ik deze vlinder op mijn raam zag zitten. Blij met mijn nieuwe camera waar je ook mee kunt bellen heb ik deze foto gemaakt. Ik heb de foto naar de vlinderstichting gestuurd ter determinatie. Ik ben benieuwd.

Pingu!


Pingu is leuk.

Saturday, August 2, 2008

Fietsen op Mallorca

Dit is een gedeelte van een fietstochtje dat gemaakt is op Mallorca. Toen had ik mijn nieuwe fiets nog niet maar wel het vriendje. Het feit dat ik het fietsen hier erg leuk vond, heeft er toe geleid dat ik uiteindelijk een nieuwe fiets heb aangeschaft.

NIEUWE FIETS


Inmiddels heb ik die fiets al weer een tijdje. Ik denk dat hij meer kilometers Frankrijk heeft gemaakt dan in NL. Op een goede manier van de Haagse bloemenbuurt naar de duinen achter Wassenaar komen valt nog niet mee. Door Scheveningen is geen optie, veel te druk!

Ik vind in de bergen fietsen tot nu toe het leukst. Het harde werken om naar boven te komen en dan de beloning van een snelle afdaling! Uiteraard speelt mooi weer en prachtig uitzicht ook een rol.
Nu nog aan mijn conditie werken. Gelukkig fiets ik elke dag een kleine 8 km van huis naar mijn werk en meestal 9 km terug naar huis. Daar wordt mijn conditie niet beter van maar voorkomt volgens mij wel dat die slechter wordt.

Na een jaar op mijn nieuwe adres te wonen heb ik een goede route naar mijn werk. Mijn fietsende vriend ziet het uitzoeken van de optimale route als een primaire behoefte. Mooi meegenomen.

Misschien in het Nederlands schrijven wel leuker.

Nou hier ben ik dan op mijn nieuwe fiets :-)